SECŢIUNEA GASTRONOMIE [G]

Categoria G1: Platouri culinare reci

25 martie 2017

Categoria  P1A: Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România

Tematica: Sănătate la farfurie

Concursul este dedicat bucătarilor calificaţi reprezentând hoteluri, pensiuni, firme catering și restaurante din România.

 Data limită de înscriere este 10 februarie 2017.

Concurenţii pot participa individual sau în echipe de maxim 4 bucătari, din care 1 şef de echipă. Aceeaşi locaţie poate înscrie în concurs maxim un concurent individual şi o echipă.

Concurenţii vor prezenta un PLATOU FESTIV (prezentare rece) pentru 8 persoane + 1 farfurie reprezentativă pentru efectul optic al gramajului pentru juriu + 1 farfurie montată  pentru fotografie. Platoul festiv poate conține la alegere (carne, vânat, pasăre, peşte, crustacee cu garnitură şi sosul adecvat).

Platoul este format din 3 piese, cu garnituri aferente. Capetele trebuie prezentate pe același platou cu feliile. Platoul trebuie să fie însoțit de  cel puțin 2 sosuri și separat 1 bol de salată echilibrat ca și gramaj .

Se pot folosi orice tip de ingrediente (legume, brânzeturi, carne, peşte şi preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri), cu condiţia ca acestea să fie autorizate pentru consum şi să fie disponibile pe piaţă. Pentru respectarea tematicii impuse, se recomandă alegerea ingredientelor care susțin stilul de viață sănătos al consumatorilor.

Juriul va fi atent la aspectul general al farfuriei, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic. Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Culorile și aromele trebuie să fie în armonie. Nu în ultimul rând, gustările trebuie să fie uşor digestibile. La jurizare vor mai conta prepararea corectă, originalitatea reţetei, modul de decorare a platoului și respectarea tematicii.

Fiecare concurent va prezenta alături de platoul festiv înscris în concurs o foaie A4 conținând denumirea preparatelor şi ingredientele folosite la realizarea acestuia. Eticheta NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului.

Dincolo de trofeul acordat câştigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor în revista de specialitate Gastromedia şi de creştere a notorietăţii prin intermediul altor canale mass media, care vor prezenta platoul câştigător atât pe perioada de desfăşurare a concursului cât şi după, evidenţiind numele firmei care a câştigat trofeul.

Criterii de jurizare: prezentare şi inovare, compoziţie, pregătirea profesională corectă şi respectarea tematicii şi a regulamentului.

După încheierea jurizării, toate platourile prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfăşurării expoziţiei şi vor putea fi retrase doar după închiderea programului.

După premiere, concurenţii vor putea expune alături de fiecare platou câte o etichetă de mărime A5 conținând denumirea firmei și numele persoanei care a realizat platoul respectiv.


 

Categoria G2: Sculptură în legume şi fructe

25 martie 2017

Categoria  P1B: Pâinea artizanală a Anului 2016 realizată în România

Tematica: Lumea acvatică

Concursul este dedicat bucătarilor calificaţi reprezentând hoteluri, pensiuni, firme catering și restaurante din România. Fiecare firmă participantă poate înscrie în concurs maxim 3 concurenţi, cu 3 creații diferite, fiecare concurent cu o singură sculptură. Nu se acceptă piese prezentate anterior la alte concursuri.

Data limită de înscriere este 10 februarie 2017.

Fiecare concurent va prezenta o piesă sculptată în prealabil și în timpul desfășurării concursului va sculpta un element prin care să dovedească juriului că piesa prezentată a fost sculptată de persoana respectivă.

Fiecare concurent va prezenta alături de piesa înscrisă în concurs o foaie A4 conținând o denumire a piesei artistice şi o scurtă prezentare a ideilor care stau la baza conceperii piesei. Concurenţii se pot ghida după propria fantezie la construcţia piesei, respectând tematica impusă.

La realizarea piesei se vor folosi exclusiv fructe şi legume autorizate pentru consum. Piesa prezentată de fiecare concurent trebuie să se încadreze pe o suprafaţă de cel mult 1 mp alocată pe masa de expunere, inclusiv feţele de masă şi elementele decorative.

Se va puncta fineţea lucrării, complexitatea elementelor decorative, înălţimea piesei, creativitatea, armonia de culori, multitudinea de materii prime folosite, inspiraţia în alegerea denumirii şi respectarea tematicii.

Dincolo de trofeul acordat câştigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor în revista de specialitate Gastromedia şi de creştere a notorietăţii prin intermediul altor canale mass media, care vor prezenta creaţia câştigătoare atât pe perioada de desfăşurare a concursului cât şi după, evidenţiind numele firmei care a câştigat trofeul.

Criterii de jurizare: impactul vizual, armonia de forme şi culori, minuţiozitatea, detaliile muncii, originalitatea, inovaţia, respectarea tematicii.

După încheierea jurizării, creațiile prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfăşurării expoziţiei şi vor putea fi retrase doar după închiderea programului.

După premiere, concurenţii vor putea expune alături de fiecare creație câte o etichetă de mărime A5 conținând denumirea firmei și numele persoanei care a realizat creația respectivă.


 

Mai multe din această categorie: « Avantaje vizitatori Talon de acces »

Newsletter

Abonează-te pentru newsletter-ul nostru.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…