PROGRAM GastroPan 2016

În toate cele 3 zile, pe o suprafață de 7.000 mp, 133 de expozanți din 25 de țări prezintă cele mai noi soluţii şi tehnologii dedicate industriei de profil. Demonstratori români şi străini vor prezenta la standuri tehnologii moderne de procesare, modelare şi coacere a aluatului, idei de preparare a îngheţatei artizanale, demonstraţii de ciocolaterie, tehnici culinare inovatoare, idei de decorare a torturilor şi multe altele. Concursurile GastroPan se vor desfășura pe trei secțiuni și opt categorii competiționale, având ca scop desemnarea celor mai buni profesioniști ai breslei, dezvăluirea de noi talente și impunerea noilor tendințe în rândul producătorilor și al consumatorilor.

JOI - 7 aprilie 2016              Orar de vizitare: 1000 - 1800

0800 -1000           Înscrierea concurenţilor şi înregistrarea produselor la cele 4 categorii ale secţiunilor PANIFCIAŢIE-PATISERIE [P] şi la cele 2 categorii ale secţiunii COFETĂRIE [C] din cadrul Concursurilor GastroPan.

1030 - 1100          Deschiderea Oficială a expoziţiei GastroPan 2016, în prezenţa expozanţilor, a vizitatorilor şi a reprezentanţilor mass-media. Printre invitaţii momentului:

                            • Aurel Popescu - preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN);

                            • Ilonka Boldizsár - vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor şi Cofetarilor UIBC (Ungaria);

                            • Viorel Marin - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie (ANAMOB);

                            • Ştefan Bercea - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT);

                            • Dumitru Burtea - preşedintele Asociaţiei Euro-Toques România;

1000 - 1400          Desfăşurarea şi jurizarea Concursurilor GastroPan 2016, categoriile secţiunilor [P] şi [C];

1530                     Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursurilor GastroPan, secţiunile [P] şi [C], cu decernarea trofeelor Pâinea Anului 2016 şi Tortul Anului 2016;

      

                     VINERI - 8 aprilie 2016              Orar de vizitare: 1000 - 1800

0800 -1000           Înscrierea concurenţilor la categoriile secţiunii GASTRONOMIE [G], respectiv Platouri Culinare Reci (G1) şi Sculptură în Legume şi Fructe (G2);

1000 - 1300         Desfăşurarea şi jurizarea categoriilor G1 şi G2 ale Concursurilor GastroPan 2016, cu sprijinul               liderilor şi membrilor ANBCT, WACS (Asociaţia Mondială a Bucătarilor) şi      EURO-TOQUES;

1500                     Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor de la categoriile G1 şi G2, în prezențamembrilor şi liderilor asociaţiilor de profil (ANBCT, WACS, Euro Toques România).

1930                     Cina Festivă GastroPan, cu invitații înscrişi în prealabil, la Restaurantul Manadas, din cadrul Complexului President.

SÂMBĂTĂ - 9 aprilie 2016              Orar de vizitare: 1000 - 1800

1000 -1800        Vizionarea tuturor produselor câştigătoare la toate categoriile şi secţiunile Concursurilor GastroPan 2016 (Panificaţie, Cofetărie, Gastronomie), demonstraţiilor practice; în paralel, expozanţii vor continua să îşi prezinte soluţiile prin programe atractive;

1800                    Închiderea programului de vizitare a expoziţiei GastroPan 2016.