Ünnepi hidegtálak és ételfaragások a GastroPan kiállítás versenyein

Szombaton, március 30-án, Románia legtehetségesebb szakácsai versenyeztek a 11. GastroPan Nemzetközi Kiállítás keretein belül szervezett gasztronómiai versenyekben. Díjazták a legesztétikusabb, és legelegánsabb hidegtálakat és hagyományos román nemzeti ételeket, melyeket egyénileg illetve csapatban készítettek el, továbbá a legcsodálatosabb zöldségből és gyümölcsből faragott művészi alkotásokat is.

Bámulatos ünnepi hidegtálak és ínycsiklandó éttermi desszertek

Ebben a kategóriában az egyénileg vagy csapatban versenybe szálló résztvevők feladata az volt, hogy egy olyan ünnepi hidegtálat állítsanak össze 8 személyre, amely hús alapú fogásokból és három alapelemből áll, három körettel, és a hozzá illő salátával. A hidegtálakon kívül a versenyzőknek egy 2 személyes tányérdesszerttel is készülniük kellett. A csapatban versenyzőknek egy hagyományos fogást is kellett készíteniük disznóhúsból, csirkéből, vadhúsból vagy lakto-ovo-vegetáriánus alapanyagokból.

A legjobb egyénileg készített hidegtál és tányérdesszert elkészítője Gheorghe Ciutacu lett, a Ramada Sibiu szakácsa. Számos különleges étel volt a hidegtálon, többek közt gyömbéres karamellizált kacsamell és nyúlbélszín duó, citromfüves narancslében marinált füstölt szarvashátszín vagy prosciutto crudoba tekert pulyka, borjúnyelv és báránybélszín trió. A legjobb tányérdesszert egy körtés bajorkrém lett mogyorómorzsával, angolszósszal és borsóval.

A szakácscsapatok által összeállított hidegtálaknál a brassói Belvedere csapata lett a győztes, Gabor Sabina és Negoi Alin. A hidegtálon olyan érdekes ételkompozíciók voltak, mint csirkemellszavarin, narancs- és sárgarépazselé, őzbélszín, marhabélszínes és kacsamájas terrin, paradicsomos és kecskesajtos panna cotta paradicsomos és olajbogyós kekszen, sült sütőtök szárított kacsamellel vagy gombakeverékes pástétom.

A legízletesebb hagyományos fogás egy hegyi-tengeri halkompozíció lett, amelyet egy Duna-deltai recept ihletett: Fekete-tengeri lepényhalból és barcasági pisztrángból készült étel.

A legfinomabb és legszebb tányérdesszert egy diós, karamelles, csokoládés édesség volt, kekszszalámival, hájas kiflivel és friss gyümölcsökkel.

Image

Íme a versenyszám győztesei:

I díj (egyéni): Gheorghe Ciutacu – Ramada Sibiu, Szeben

I díj (csapat): Gabor Sabina, Negoi Alin – Belvedere, Brassó

II díj (egyéni): Cosmin Bogdan – Restaurant DOR, Brassó

II díj (egyéni): Bejenaru Marinică Vasilică – Regalina Natural, Bran

II díj (csapat): Vițelaru Sergiu Mihai, Ciobanu Florin Iulian – P&P International, Brassó

III díj (egyéni): Cicalău Cristian – Hotel President, Arad

III díj (egyéni): Tóth Róbert – Amand Bar&Lounge, Arad

III díj (csapat): Bejenaru Marinică Vasilică, Antochi Paul Andrei – Regalina Natural, Bran

Madarak és virágok zöldségbe és gyümölcsbe faragva

A versenyszámban a versenyzők feladata az volt, hogy madarakat és virágokat faragjanak zöldségből, illetve gyümölcsből. A legszebb faragást a Panda Express Food szakácsa, Manea George készítette. A második díjat a gyulafehérvári Verdeș Liliana nyerte.

Gratulálunk minden versenyzőnek a leleményességüket, tehetségüket és a professzionalizmusukat tükröző kreációikhoz, melyekkel a versenyekre készültek!

A GastroPan Versenyek Arany Szponzora a Snick Ambalaje și Consumabile, Bronz Szponzorai pedig a PanGastRo Tanfolyamok és Autotherm.

A GastroPan szakmai kiállítás 2019. március 28-30 között (csütörtök, péntek, szombat), 10-től 18 óráig várja látogatóit. A kiállítás meghívóval és belépőjeggyel látogatható. A belépő a kiállítás hivatalos honlapján (www.gastropan.com) tölthető ki és letölthető.

További részletekért, belépőjegyekért, képekért és videók megtekintéséért kérjük, látogasson el a www.gastropan.ro honlapra, vagy keresse a szervezőket a +40266-219.392-es, +40733-313.043-as vagy +40733-313.042-es telefonszámon vagy e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A 11. GastroPan nemzetközi kiállítás 2019. március 28-30 között zajlik Aradon. A kiállítás B2B típusú és az érintett területeken dolgozókat célozza meg. Több száz nemzetközi beszállító cég találkozik itt több ezer látogatóval - a sütőipar, cukrászat, csokoládéipar, fagylaltkészítés, közétkeztetés, kávé, gasztronómia és vendéglátóipar vállalkozóival, menedzsereivel, szakmabeliekkel.