Cukrász kategória

A legjobb cukrászok mutatják meg tudásuk legjavát, elkészítve a legkülönlegesebb tortákat, melyek versenybe szállnak Az Év Tortája cím elnyeréséért.

C1 versenyszám: Torta (Az Év Tortája)

panificatie

Tematika: Őshonos gyümölcsökből készült torta

Az Év Tortája cím elnyeréséért a versenyzőknek egy innovatív, eredeti, ízletes, ötletes megnevezésű gyümölcstortát kell elkészíteniük, amelyek kizárólag olyan gyümölcsöket tartalmaznak, melyek Romániában is honosak.

Miután a zsűri megvizsgálta az összes többi kritériumot (dekoráció, a tematika betartása, színharmónia, inspiráció a név megválasztásában stb.), a tortát felszeletelik és megkóstolják.

Zsűrizési szempontok: íz és társítás, harmónia, az ízek kompatibilitása, küllem, kreativitás/innovatív jelleg, az alapanyagok megválasztása a tematika szerint, eredetiség. 

C2A versenyszám: Művészi alkotás cukorpasztából

panificatie

Tematika: A világ csodái

Ebben a versenyszámban a versenyzők egy olyan művészi alkotást mutatnak be, amely szerkezeti és dekorációs szempontból egyaránt kizárólag cukorpasztából készült, a talapzata lehet mesterséges, polisztirol talapzat.

A formáknak, díszítőelemeknek és színeknek mind cukorpasztából kell készülniük, a tematika tiszteletben tartásával.

Zsűrizési szempontok: eredetiség, a tematika betartása, kézműves jelleg, arányosság, pontosság, kreativitás (művészi jelleg).

C2B versenyszám: Díszmunka csokoládéból

panificatie

Tematika: A világ csodái

Ebben a versenyszámban a versenyzők egy olyan művészi alkotást mutatnak be, amely szerkezeti és dekorációs szempontból egyaránt kizárólag csokoládéból készült, a talapzata lehet mesterséges, polisztirol talapzat. A formáknak, díszítőelemeknek és színeknek mind csokoládéból kell készülniük.

Zsűrizési szempontok: eredetiség, a tematika betartása, kézműves jelleg, arányosság, pontosság, kreativitás (művészi jelleg).