Gasztronómiai kategória

Vendéglők és szállodák séfjei mutatják meg itt tudásukat a több ezer szakembernek.

G1 versenyszám: Konyhaművészet

panificatie

A versenyre szállodák, panziók, catering cégek és vendéglők szakácsai nevezhetnek egész Európából.

A versenyzők egyénileg vagy maximum 4 fős csapatokban nevezhetnek, amelyből egyik résztvevő a csapat irányítója. Egy vendéglátó egység maximum egy egyéni versenyzőt és egy csapatot indíthat.

A csapatban versenyzők feladata:

  • ÜNNEPI HIDEGTÁL, 8 személyre, amely tenger gyümölcsei és/vagy hal alapú fogásokból áll.
  • EGY HAGYOMÁNYOS ROMÁN FOGÁS, 4 személyre és egy adag tányéron elhelyezve.
  • VEGETÁRIÁNUS FOGÁS, 2 személyre.

 

Az egyéni versenyzők feladata:

  • FINGER FOOD, 6 személyre, melyből 2 típusú finger food főzés nélkül készül és hidegen tálalt, míg másik 2 típusú finger food főzéssel/sütéssel készül és hidegen tálalt.
  • GOURMET MENÜ, 1 személyre (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert)

Zsűrizési szempontok: bemutatás és innovatív jelleg, kompozíció, helyes szakmai felkészültség, a tematika és a szabályzat betartása.

G1 versenyszám: Gyümölcs- és zöldségfaragás

panificatie

Tematika: Esküvő - esemény

A versenyre szállodák, panziók, catering cégek és vendéglők szakácsai nevezhetnek. Egy vendéglátó egység legtöbb 3 versenyzővel nevezhet, 3 különböző alkotással, mely gyümölcsökből és zöldségekből faragott szobornak kell lennie (egy versenyző egy szoborral nevezhet).

Minden versenyző bemutat egy előzetesen elkészített munkát, ugyanakkor a verseny ideje alatt kifarag egy elemet, bizonyítva a zsűri számára, hogy a bemutatott alkotást ugyanaz a személy készítette.

Zsűrizési szempontok: vizuális benyomás, a formák és színek harmóniája, pontosság, az alkotás részletei, eredetiség, innovatív jelleg, a tematika betartása.