Pék-péksütemények kategória

Az „Év Kenyere” díj mindig a GastroPan kiállítás legvonzóbb trófeája. Számos pék mutatja be a versenyen a saját receptje alapján, saját technológiával készített legújabb kenyerét.

P1A versenyszám: Az Év Ipari Kenyere

panificatie

Ebbe a versenykategóriába a versenyzők egy olyan ipari kenyeret mutatnak be, amely folytonos vagy szakaszos gyártóvonalon készült, automatizált vagy nem automatizált rendszerben, ahol a gyártási műveletek legalább fele gépekkel történt.

A versenyre való jelentkezéskor a versenyző a saját felelősségére kijelenti, hogy a versenyző termék nagyüzemi technológiával készült és naponta minimum 500 kg mennyiségben gyártják.

Zsűrizési szempontok: organoleptikus sajátosságok, küllem, forma, bél, héj, íz, aroma, innovatív jelleg.

Az I. helyet elnyert termék az Év Ipari Kenyere címet viseli.

P1A versenyszám: – Az Év Kézműves Kenyere

panificatie

Tematika: Jelenlegi táplálkozási irányzatoknak megfelelő kenyér és péktermékek reggelire

Ebbe a versenykategóriába a versenyzők egy kézműves kenyeret mutatnak be, amelynek gyártási folyamata többnyire manuális, viszont egyes technológiai műveleteknél megengedett a gépek használata.  A versenyre való jelentkezéskor a versenyző a saját felelősségére kijelenti, hogy a versenyző termék kézműves módon készült és naponta maximum 150 kg mennyiségben állítják elő. 

Zsűrizési szempontok: organoleptikus sajátosságok, küllem, forma, bél, héj, íz, aroma, innovatív jelleg.

Az I. helyet elnyert termék az Év Kézműves Kenyere címet viseli.

P2 versenyszám: Művészi alkotás kenyértésztából

panificatie

Tematika: A jövő városai

Egy cég maximum 3 versenyzőt indíthat, minden versenyző 1 termékkel versenyezhet, amely a GastroPan 2021 egész ideje alatt kiállítva marad.

Minden versenyző bemutat egy művészi alkotást a tematika szerint, mely tükrözi az alkotó tehetségét, kreativitását és képzelőerejét.

P3 versenyszám: Péksütemények

panificatie

Tematika: Péksütemények gluténérzékeny gyermekek számára

Ebben a versenyszámban a versenyzők olyan péksüteményeket mutatnak be, amelyről úgy vélik, hogy megfelel a gluténérzékeny gyermekek szükségleteinek.

Zsűrizési szempontok: organoleptikus sajátosságok, küllem, forma, bél, héj, íz, aroma, kreativitás.