Tortul Taste of the Garden este Tortul Anului 2018

A început  cea mai mare expoziție dedicată domeniilor de panificație, patiserie, morărit, cofetărie, ciocolaterie, gelaterie, alimentație publică, cafea, gastronomie și HoReCa: cea de-a zecea ediție a expoziției internaționale GastroPan. Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la

standurile expozanților, cea mai mare atracție în prima zi a evenimentului a fost desfășurarea categoriilor secțiunii COFETĂRIE din cadrul Concursurilor GastroPan 2018. Momentul zilei a fost decernarea trofeului Tortul Anului 2018. Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul numit Taste of the Garden, creat de Selaru Elena Doiniţa de la Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, judeţul Braşov.

Un tort de ciocolată inedit este Tortul Anului 2018

Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2018 concurenții au fost provocați să dezvolte un tort de ciocolată original, creativ și gustos tematica categoriei fiind: Torturi de ciocolată. Cel mai bun tort de ciocolată are blat din biscuite cu alune de pădure, măsline deshidratate şi tărâţe, cremă de ciocolată amăruie, cremă din brânză de vaci făcută în casă cu inserţie de peltea de morcov, un blat pufos cu seminţe de mac însiropat cu infuzie de măr şi cimbrişor, mousse de roşie şi miere de albine cu ciocolată albă, glasaj de ciocolată cu miere de albine şi este ornat cu roşie confiată pe disc de brânză de vaci proaspătă şi crumble din măsline.

Premiații categoriei:

  • Locul I: Selaru Elena Doiniţa – Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, judeţul Braşov
  • Locul II: Şerbu Camelia Irina – Ana Pan SA, Bucureşti
  • Locul III: Ulman Mihaela Tatiana – Iaşi
  • Creație artistică din pastă de zahăr

La această categorie concurenţii au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite trebuie să fie obținute din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din pastă de zahăr a fost România văzută prin tradiții.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de obiceiul popular practicat din cele mai vechi timpuri la români, prin care se doreşte aducerea fertilităţii, Paparuda. Piesa câştigătoare a fost realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl.

Premiații categoriei:

  • Locul I: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Constanţa
  • Locul II: Nistor Cristina – Belpan Srl, Suceava
  • Locul III: Filip Anamaria – Vipp Fashion Srl, Bârlad

Creație artistică din ciocolată

La această categorie concurenţii vor prezenta o piesă artistic compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din ciocolată, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite trebuie să fie obținute din ciocolată, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din ciocolată a fost Tradiții.

Cea mai reușită creație artistică a fost o sculptură din ciocolată, reprezentarea româncei de la ţară, realizată de Nistor Cristina, de la Belpan Srl.

Premiații categoriei:

  • Locul I: Nistor Cristina – Belpan Srl, Suceava
  • Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad
  • Locul III: Chiţu Vasile – Confiden Travel Srl, Hotel Ramada, Piteşti

Felicitări cofetarilor talentați care au prezentat cele mai bune sortimente de produse cofetărie în cadrul Concursurilor GastroPan 2018!