Află în premieră Pâinea și Tortul Anului 2022 la Expoziția GastroPan – Brașov, 3-5 aprilie

Expoziția internațională GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie, gelaterie și HoReCa din țară își deschide porțile 3 aprilie - duminică, și își așteaptă vizitatorii până pe 5 aprilie - marți.

Expoziția internațională GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie, gelaterie și HoReCa din țară își deschide porțile 3 aprilie - duminică, și își așteaptă vizitatorii până pe 5 aprilie - marți. Evenimentul mult așteptat va avea loc la centrul Lux Divina din Brașov unde numeroși expozanți, furnizori de produse și servicii pentru afacerile din industria alimentară și nu numai, se vor întâlni cu vizitatorii specialiști, reprezentanți din brutării, cofetării, restaurante și alte unități de panificație, cofetărie și HoReCa, dornici să descopere cele mai noi tendințe și idei pe care le vor pune în practică în viitorul apropiat. De asemenea, se va afla cine câștigă mult așteptatele trofee: Pâinea și Tortul Anului 2022.

Inovație, diversitate, eficiență pentru toate tipurile de afaceri din domeniile vizate

Expoziția din anul acesta este o sursă de inspirație atât pentru furnizori și producători, cât și pentru vizitatori, creându-se un contact direct și o legătură nouă cu cele mai noi echipamente, utilaje, ingrediente, tehnici de lucru ce pot fi vizualizate, comparate și experimentate la standurile expoziției.

Porții mai mici, dar cu valoare adăugată mai mare, brutării cu opțiune de servire a mesei, hoteluri cu produse de patiserie proaspăt coapte, înghețată artizanală preparată în fața clientului, torturi fără zahăr, pâine fără gluten sau deserturi fără lactoză. Acestea sunt doar câteva din tendințele care vor fi prezentate în perioada 3-5 aprilie la Brașov în cadrul Expoziției Internaționale GastroPan.

Câteva dintre tendințele care vă așteaptă la GastroPan 2022

Înghețata artizanală – atracția expoziției GastroPan. La început de sezon, furnizorii vor arăta noile tehnologii, echipamente și vitrine care permit obținerea înghețatei chiar în fața clienților, dar și noile gusturi și arome ce vor domina în domeniul gelateriei.

Produse fără alergeni – se dorește obținerea produselor fără alergeni nu numai în rândul persoanelor cu intoleranță, dar și în rândul consumatorilor. Se vor prezenta produse fără gluten, lactoză, zahăr pentru a demonstra în paralel o creștere a calității produselor.

Trofeele Pâinea și Tortul Anului 2022”

În cadrul expoziției se vor desfășura mult așteptatele și tradiționalele concursuri GastroPan la care se întrec cei mai talentați brutari, cofetari și bucătari din țară. Concursurile adeveresc creșterea calității, inovația, creativitatea și diversificarea produselor. Se vor premia:

DUMINICĂ|3 APRILIE| Tortul Anului 2022, unde concurenții vor prezenta un tort inovator realizat după o rețetă clasică, dar adaptată la noile tendințe;

LUNI |4 APRILIE | Pâinea Anului 2022 industrial unde se va prezenta pâinea fabricată printr-un proces tehnologic industrial, pe linii de fabricație continue sau discontinue, automatizate sau nu, în care cel puțin jumătate din operații sunt realizate mecanizat; Pâinea Anului 2022 artizanal la care produsul este realizat în regim artizanal și se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi.

MARȚI |5 APRILIE | Preparate culinare unde va exista o îmbinare echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne.

 

Experimentează atmosfera de la GastroPan urmărind un material video AICI.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro