fbpx

GALERIA SPECIALIȘTILOR DE EXCEPȚIE DIN ROMÂNIA

GastroPan 2025 este nu doar o expoziție de echipamente, ingrediente și soluții pentru industria panificației, cofetăriei, gelateriei și HoReCa, ci și un eveniment dedicat promovării talentului și creativității din acest domeniu. În cadrul evenimentului de anul viitor, se va dedica un spațiu exclusiv pentru GALERIA SPECIALIȘTILOR DE EXCEPȚIE DIN ROMÂNIA. Această galerie va fi locul în care cei mai talentați specialiști din România își vor expune lucrările de modelaj și cofetărie artistică, demonstrând măiestria și inovația din domeniul specific. Scopul galeriei este de a aduce în fața publicului larg acele lucrări care definesc arta frumuseții românești. Expoziția va fi o oportunitate rară de a descoperi cele mai impresionante creații și de a cunoaște mai bine talentul extraordinar din acest sector.

Informații despre participare:

• Participarea este gratuită – orice specialist pasionat (persoană fizică, cofetar, patiser, ciocolatier, cake master) de arta frumosului poate aduce o piesă artistică din isomalț, fondant, pastă de zahăr, aluat de panificație, ciocolată etc. care va fi expusă în zona special amenajată a expoziției

• Ce lucrări sunt potrivite? – sunt binevenite lucrările cu care specialiștii au participat la competiții naționale sau internaționale, creațiile expuse la orice fel de târg (ex. nunți) cu orice tematică, dar și orice altă piesă artistică care reflectă talentul și creativitatea. Pot fi prezentate lucrări care au o valoare simbolică pentru carieră sau creații noi, inspirate de cele mai recente tendințe în domeniu

• Promovarea lucrărilor – toate piesele expuse vor beneficia de promovare prin canalele de mass-media, pe paginile de social media ale

GastroPan și în revistele de specialitate precum Brutarul-Cofetarul și Gastromedia

• Participare – înscrierea se va realiza până la 28 februarie 2025pentru a rezerva un spațiu adecvat în cadrul expoziției. După confirmarea participării, vor fi oferite toate detaliile necesare privind expunerea lucrării

• Toate piesele expuse vor fi apreciate de către vizitatori și organizatori prin oferirea unei cupe GastroPan. 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

 

Formular de participare

Nume și prenume: *
Adresă: *
Denumirea firmei/în caz dacă sunteți persoană fizică, scrieți PF*: *
Localitate, Județ: *
E-mail: *
Telefon: *
Mențiuni: (maxim 1000 caractere!)
0 (Max. 1000 Characters)

(maxim 1000 caractere!)

Cunosc și respect Regulamentul Concursului disponibil pe www.gastropan.ro şi sunt de acord ca produsul să fie expus permanent, pe toată durata expoziţiei.

 

Concursuri de panificație, 28 martie 2025

Categoria P1A: Pâinea Anului 2025 realizată artizanal în România

Concursul „Pâinea Anului 2025 realizată artizanal”, va reprezenta o fuziune perfectă între tradiție și inovație, fiind o adevărată operă de artizanat în lumea panificației. Aceasta va reflecta o preocupare tot mai mare pentru ingredientele naturale, procesul lent de dospire și tehnicile de coacere, menținând însă un echilibru cu cerințele contemporane de sănătate și sustenabilitate. La această categorie, concurenții trebuie să prezinte o pâine realizată artizanal, cu un proces tehnologic preponderent manual, deși pot fi folosite utilaje pentru anumite etape.

Cerință obligatorie: la înscriere, concurentul va declara pe propria răspundere că produsul este realizat artizanal și că este fabricat și comercializat într-o cantitate maximă de 150 kg/zi.

Data limită de înscriere: 14 martie 2025 

Taxa de înscriere: 300 RON/produs.

Fiecare concurent va prezenta 2 exemplare ale produsului (un exemplar pentru analiza organoleptică și expunere, iar al doilea pentru degustare de către juriu).

Jurizare: Concurenții NU vor avea acces în sala de concurs în timpul jurizării. Produsul va fi însoțit de o prezentare în format A4 cu următoarele informații – oferită de către organizatori:

  • Numele produsului
  • Ingrediente folosite
  • Descrierea procesului tehnologic (etape, parametri)
  • Cantitatea zilnică produsă și comercializată
  • Caracteristicile organoleptice
  • Recomandări de utilizare (mic-dejun, sandvișuri, consum general, cerințe nutriționale speciale etc.)
  • Elementul inovativ al produsului (ingredient, proces tehnologic, caracteristici organoleptice, utilizare etc.)

Prezentarea nu poate include denumiri, sigle sau elemente grafice de identificare ale companiei. Orice element de identificare va duce la descalificare.

Premiu: Pe lângă trofeul acordat câștigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor, cu vizibilitate în mass-media.

Titlu: Produsul câștigător va purta titlul de Pâinea Anului 2025 Realizată Artizanal în România.

Criterii de jurizare: Proprietăți organoleptice (aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovație).

După premiere, concurenții vor putea expune o etichetă A5 cu denumirea companiei alături de produs.

kener 

Înscriere


 

Categoria P1B: Pâinea Anului 2025 fabricată industrial în România

Concursul „Pâinea Anului 2025 realizată Industrial” este o competiție dedicată profesionalismului și inovației în domeniul panificației industriale. Participanții au ocazia să prezinte cele mai bune produse de panificație realizate pe scară largă, respectând standarde de calitate, eficiență și sustenabilitate. Acesta pune accent pe tehnologiile moderne de producție, automatizarea proceselor și ingredientele inovative utilizate pentru a crea produse care să răspundă cerințelor pieței și ale consumatorilor. La această categorie, concurenții trebuie să prezinte o pâine fabricată printr-un proces tehnologic industrial, pe linii de fabricație automate sau nu, continue sau discontinue, în care cel puțin jumătate din operații sunt mecanizate. 

Cerință obligatorie: la înscriere, concurentul va declara pe propria răspundere că produsul este realizat în regim industrial și că este produs și comercializat într-o cantitate minimă de 500 kg/zi.

Data limită de înscriere: 14 martie 2025 

Taxa de înscriere: 300 RON/produs.

Fiecare concurent va prezenta 2 exemplare ale produsului (un exemplar pentru analiza organoleptică și expunere, iar al doilea pentru degustare de către juriu).

Jurizare: Concurenții NU vor avea acces în sala de concurs în timpul jurizării. Produsul va fi însoțit de o prezentare în format A4 cu următoarele informații – oferită de organizatori:

  • Numele produsului
  • Ingrediente folosite
  • Descrierea procesului tehnologic (etape, tip de instalație, parametri de proces)
  • Cantitatea zilnică produsă sau estimată
  • Caracteristicile organoleptice ale produsului
  • Recomandări de utilizare (mic-dejun, sandvișuri, consum general, cerințe nutriționale speciale etc.)
  • Elementul inovativ al produsului (ingredient, proces tehnologic, caracteristici organoleptice, utilizare etc.)

Prezentarea nu poate include denumiri, sigle sau elemente grafice de identificare ale companiei. Orice element de identificare va duce la descalificare.

Premiu: Pe lângă trofeul acordat câștigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor, cu vizibilitate în mass-media.

Titlu: Produsul câștigător va purta titlul de Pâinea Anului 2025 Fabricată Industrial în România.

Criterii de jurizare: Proprietăți organoleptice (aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovație).

După premiere, concurenții vor putea expune o etichetă A5 cu denumirea companiei alături de produs.

kenyer2

Înscriere

 +40 732 575 565         Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program concursuri

Vă prezentăm pe scurt secțiunile și categoriile de concurs.

COFETĂRIE│17 martie 2023│ La secțiunea Cofetărie pot să se înscrie cofetari din toată țara care vor avea posibilitatea de a concura în 2 categorii. Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2023, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase. Tematica la această categorie este Semipreparat de bază choux – aluat opărit. Cofetarii artiști și decoratorii de torturi vor avea și ei posibilitatea de a-și demonstra talentul la categoria Creație artistică din pastă de zahăr, tematica fiind Torturi de nuntă – extravaganță.

PANIFICAȚIE-PATISERIE│18 martie 2023│ Brutarii artizani vor avea șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2023 cu tematica Produse de panificație cu adaos de semințe cu rol funcțional, iar în cadrul aceleiași secțiuni, Panificație-Patiserie, concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie cu rol funcțional. Ca și noutate, va exista o categorie dedicată echipelor de elevi și studenți cu tematica Love Food, Hate Waste – reutilizarea subproduselor în produse de panificație, patiserie.

GASTRONOMIE│19 martie 2023│ La rândul lor, bucătarii pot participa la categoria Preparate culinare în echipe și vor un platou festiv și un preparat de bază, tradițional românesc, iar echipele de studenți și elevi vor pregăti un platou festiv și un desert românesc.

Găsiți regulamentul complet al Concursurilor GastroPan precum și formularul de înscriere la concursuri pe www.gastropan.ro. Informații suplimentare despre Concursurile GastroPan 2023 pot fi solicitate la telefon 0732-575556 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Formular de inscriere la Concurs GastroPan

Nume concurent *
Adresă *
Denumirea firmei / În caz dacă sunteți persoană fizică, scrieți PF. *
Localitate, Județ *
Email *
Telefon/Fax *
Categorie*
Pâinea Anului 2025 realizată artizanal în România
Pâinea Anului 2025 fabricată industrial în România
Mesaj
Cunosc și respect Regulamentul Concursului disponibil pe www.gastropan.ro şi sunt de acord ca produsul să fie expus permanent, pe toată durata expoziţiei, precum şi să achit taxa de înscriere în valoare de 300 RON/produs. Taxa de participare pentru echipe la categoria. Studenții și elevii beneficează de participare gratuită la Concursurile GastroPan.

Subcategorii