SECŢIUNEA GASTRONOMIE [G]

Concursurile GastroPan se vor desfășura între 19-21 aprilie 2018, la Complexul Expo Imperial Inn din Târgu Mureș, într-o sală separată modernizată, la etajul 1 al centrului expozițional. Termenul limită pentru înscriere este 26 martie 2018. Aflaţi în continuare detalii despre tematicile şi regulamentul desfăşurării Concursurilor GastroPan 2018. Tematicile sunt stabilite de asociațiile de specialitate din România.


Categoria G1: Platouri culinare reci
21 aprilie 2018
Concursul este dedicat bucătarilor calificaţi reprezentând hoteluri, pensiuni, firme catering și restaurante din România.

Concurenţii pot participa individual sau în echipe de maxim 4 bucătari, din care 1 şef de echipă. Aceeaşi locaţie poate înscrie în concurs maxim un concurent individual şi o echipă.

Concurenţii cu echipă vor prezenta:
1.PLATOU FESTIV pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne: trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri, o salată și o farfurie de prezentare, fără pește.

2. PREPARAT TRADIȚIONAL ROMÂNESC pentru 4 persoane și o porție montată pe o farfurie. Acest preparat poate fi realizat din carne de porc, pui, vânat, pește, ovolactovegetarian, paste făinoase. Poate fi un preparat românesc reinterpretat. Preparatul trebuie să fie gătit pentru 4 porții și trebuie să fie însoțit și de garnitură și de sos.

3. DESERT DE RESTAURANT (combinat) pentru 2 persoane. Deserturile trebuie să fie identice pe două farfurii diferite, ingredientele, gramajul ingredientelor, operații pregătitoare, tehnica preparării. Pentru desert, concurentul trebuie sa ofere juriului spre degustare, piese mici din desert, nedecorate doar pentru a fi degustate – Poate fi un desert din vremurile îndepărtate.

Echipa trebuie să gătească toate cele trei seturi de preparate 1, 2, 3.

Preparatele tradiționale românesc pot fi preparate calde și servite reci.

Deserturile trebuie să fie realizate în bucătărie deci deserturi de bucătărie.

Concurenţii individuali vor prezenta:
1. PLATOU FESTIV pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne: trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri, o salată și o farfurie de prezentare, fără pește.

2. DESERT DE RESTAURANT (combinat) pentru 2 persoane. Deserturile trebuie să fie identice pe două farfurii diferite, ingredientele, gramajul ingredientelor, operații pregătitoare, tehnica preparării. Pentru desert, concurentul trebuie sa ofere juriului spre degustare, piese mici din desert, nedecorate doar pentru a fi degustate.Juriul va fi atent la aspectul general al farfuriei, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic. Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Culorile și aromele trebuie să fie în armonie. Nu în ultimul rând, gustările trebuie să fie uşor digestibile. La jurizare vor mai conta prepararea corectă, originalitatea reţetei, modul de decorare a platoului și respectarea tematicii.

Fiecare concurent va prezenta alături de platoul festiv înscris în concurs o foaie conținând denumirea preparatelor şi ingredientele folosite la realizarea acestuia. Eticheta NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului înainte de jurizare. Dincolo de trofeul acordat câştigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor în revista de specialitate Gastromedia şi de creştere a notorietăţii prin intermediul altor canale mass media, care vor prezenta platoul câştigător atât pe perioada de desfăşurare a concursului cât şi după, evidenţiind numele firmei care a câştigat trofeul.

Criterii de jurizare: prezentare şi inovare, compoziţie, pregătirea profesională corectă şi respectarea regulamentului.

După încheierea jurizării, toate platourile prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfăşurării expoziţiei şi vor putea fi retrase doar după închiderea programului.

După premiere, concurenţii vor putea expune alături de fiecare platou câte o etichetă de mărime A5 conținând denumirea firmei și numele persoanei care a realizat platoul respectiv.

 

Inscriere

Categoria G2: Sculptură în legume şi fructe
21 aprilie 2018
Tematica: Timpul
Concursul este dedicat bucătarilor calificaţi reprezentând hoteluri, pensiuni, firme catering și restaurante din România. Fiecare firmă participantă poate înscrie în concurs maxim 3 concurenţi, cu 3 creații diferite, fiecare concurent cu o singură sculptură. Nu se acceptă piese prezentate anterior la alte concursuri.

Fiecare concurent va prezenta o piesă sculptată în prealabil și în timpul desfășurării concursului va sculpta un element prin care să dovedească juriului că piesa prezentată a fost sculptată de persoana respectivă. Fiecare concurent va prezenta alături de piesa înscrisă în concurs o foaie conținând o denumire a piesei artistice şi o scurtă prezentare a ideilor care stau la baza conceperii piesei. Concurenţii se pot ghida după propria fantezie la construcţia piesei, respectând tematica impusă.

La realizarea piesei se vor folosi exclusiv fructe şi legume autorizate pentru consum. Piesa prezentată de fiecare concurent trebuie să se încadreze pe o suprafaţă de cel mult 1 mp alocată pe masa de expunere, inclusiv feţele de masă şi elementele decorative.

Se va puncta fineţea lucrării, complexitatea elementelor decorative, înălţimea piesei, creativitatea, armonia de culori, multitudinea de materii prime folosite, inspiraţia în alegerea denumirii şi respectarea tematicii.Criterii de jurizare: impactul vizual, armonia de forme şi culori, minuţiozitatea, detaliile muncii, originalitatea, inovaţia, respectarea tematicii și a regulamentului.

După încheierea jurizării, creațiile prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfăşurării expoziţiei şi vor putea fi retrase doar după închiderea programului.

După premiere, concurenţii vor putea expune alături de fiecare creație câte o etichetă conținând denumirea firmei și numele persoanei care a realizat creația respectivă.
Inscriere

Categoria G1: Platouri culinare reci
Mai multe din această categorie: « Avantaje vizitatori Talon de acces »
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…