SECȚIUNEA PANIFICAȚIE-PATISERIE

Pâinea Anului 2024 fabricată artizanal – tematică: Produse de panificație cu etichetă curată

Produsele de panificație cu etichetă curată reprezintă o tendință în creștere în industria alimentară, care vizează furnizarea de produse de panificație mai sănătoase și mai naturale, cu ingrediente simple și cu conținut minim de aditivi chimici și conservanți. Iată câteva caracteristici și aspecte importante despre produsele de panificație cu etichetă curată: folosirea de ingrediente simple și naturale, fără aditivi chimici, evitarea alergenilor comuni (fără gluten, fără lactoză sau fără nuci), pentru a satisface nevoile celor cu alergii alimentare sau intoleranțe, procese de producție mai simple, promovarea sănătății și a calității, sursă locală și sustenabilă utilizând ingrediente locale și sustenabile, ceea ce promovează și sprijină comunitățile locale și mediul înconjurător
Produsele de panificație cu etichetă curată sunt adesea asociate cu un stil de viață mai sănătos, deoarece oferă consumatorilor posibilitatea de a se bucura de produse de panificație fără îngrijorări legate de aditivi sau ingrediente controversate. Este important de menționat că cerințele pentru a obține eticheta "curată" pot varia de la un producător la altul, iar definiția poate diferi în funcție de piață și țară. În general, produsele de panificație cu etichetă curată sunt apreciate pentru accentul pus pe calitatea ingredientelor și pentru minimalismul în compoziție, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru cei care caută alternative mai sănătoase în alimentație.

produse_de_panificatie

 

Produse de patiserie – tematică: Produse de patiserie cu etichetă curată

Acest concurs adună patiseri talentați din România pentru a demonstra abilitățile lor în crearea de produse de patiserie. Participanții concurează în diferite categorii, inclusiv croissante, coșulete, covrigi, plăcinte și multe altele. În general, produsele de patiserie cu etichetă curată au câștigat popularitate în rândul consumatorilor care doresc să se bucure de delicii de patiserie autentice și sănătoase. Aceste produse sunt o opțiune bună pentru cei care caută alternative mai naturale și mai autentice în domeniul produselor de patiserie.

Este important de menționat că aceste concursuri oferă nu doar oportunitatea de a recunoaște excelența în industrie, ci și de a împărtăși cunoștințe și tehnici cu ceilalți profesioniști din domeniu. Competițiile GastroPan sunt un motiv suplimentar pentru a participa la acest eveniment și pentru a experimenta ceea ce are de oferit în lumea alimentației.

Eticheta_curata

 

Ziua Elevului/Studentului brutar – tematică: Produse de panificație cu etichetă curată

Un concurs dedicat studenților și elevilor care au de realizat produse de panificație cu etichetă curată ar putea reprezenta o oportunitate excelentă de a promova învățarea și creativitatea în rândul tinerilor și de a încuraja dezvoltarea de produse de panificație sănătoase și naturale. Un astfel de concurs ar putea fi o oportunitate de a promova educația alimentară sănătoasă printre tineri și de a-i încuraja să fie conștienți de alegerile lor alimentare. Un astfel de concurs reprezintă o modalitate excelentă de a încuraja tinerii să exploreze lumea panificației sănătoase și de a promova valori precum calitatea, autenticitatea și transparența în alimentație contribuind la dezvoltarea viitoarelor generații de brutari conștienți de importanța ingredientelor naturale și a unui stil de viață sănătos.

ziua_elevului_stundentului


Mai multe detalii despre Concursurile GastroPan 2024 privind criteriile și regulamentul de participare vor fi publicate pe www.gastropan.ro și pagina de Facebook GastroPan.