Află cele mai noi inovații și soluții la GastroPan 2023!

Expoziția internațională GastroPan își așteaptă vizitatorii noi și vechi în perioada 17-19 martie, la Brașov, complex Lux Divina, în 3 săli expoziționale și spații outdoor, pentru a afla, cunoaște, experimenta cele mai noi soluții, inovații și tehnologii din lumea panificației, cofetăriei și HoReCa. Zeci de producători și furnizori își vor prezenta produsele și serviciile, iar zeci de mii de vizitatori din țară și străinătate vor vizita expoziția. Vizitatorii prezenți vor recunoaște toate produsele și serviciile expuse prin parcurgerea catalogului oficial GastroPan și vor afla mult râvnitele premii, Tortul Anului și Pâinea Anului 2023.

Un accent puternic pe inovare
Va fi prezentată inovația în aspectele sale cele mai tehnologice: aplicații, logistică, livrare de alimente, comerț electronic, trasabilitate și multe altele. Un loc pentru cele mai moderne soluții care va propune inițiative, atât pentru producătorii și furnizorii majori, cât și pentru start-up-uri inovatoare, alături de bunele practici aduse de expozanți.
Pentru toți jucătorii din lanțurile de aprovizionare, GastroPan va reprezenta o oportunitate unică de a ne întâlni cu colegi din toată lumea – expozanți, cumpărători și vizitatori profesioniști – și să înțeleagă tehnologia și produsul, inovații, tendințe de consum asupra cărora ar trebui să se concentreze dezvoltarea afacerii lor. Beneficiul participării în persoană va genera nu numai o platformă pentru potrivirea afacerilor și crearea de rețele, dar și un moment de împărtășit de cunoștințe și abilități, datorită discuțiile de la standuri de neegalat.


Noi produse și tendințe, prezente la GastroPan
Noile produse din acest an demonstrează mai presus de toate: inovațiile anului 2023 se caracterizează prin durabilitate, sănătate și comoditate. Alimentele pe bază de plante sunt o temă continuă. Tendința către proteinele pe bază de plante a înregistrat un mare progres în ultimii ani. Diverse companii alimentare și băuturi caută să folosească ingrediente pe bază de plante ca suplimente sau principala atracție a noilor lor dezvoltări de produse.


Talentul brutarilor, cofetarilor și bucătarilor pricepuți etalat la Concursurile GastroPan
Eveniment conex al expoziției, Concursurile GastroPan sunt, pentru specialiștii din domeniu, punctul de start al anului, momentul în care sunt setate noile trenduri. Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cele trei zile ale expoziției vor găzdui cele trei secțiuni ale Concursurilor GastroPan: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.
Vineri, la secțiunea Cofetărie, concurenții vor expune cele mai reușite torturi pe bază de choux, dar vom putea admira și piese artistice din pastă de zahăr. Cel mai râvnit premiu al zilei va fi decernarea trofeului Tortul Anului 2023.
La secțiunea Panificație-Patiserie, sâmbătă, numeroși brutari artizani vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine, dar și produse conform tendințelor actuale – produse cu rol funcțional. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2023 realizată artizanal în România, dar și cele mai bune produse ale elevilor și studenților.
Duminică intră în arenă echipele de bucătari elevi/studenți, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri festive.


Prezența ca și vizitator, se poate face prin completarea talonului de acces pe www.gastropan.ro – aici.