Artă culinară la Concursurile GastroPan 2023

19 martie 2023 – ultima zi a celei de a 14-a ediție a expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat specialiștilor din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și gastronomie din România.

 Utilaje pentru tăierea prăjiturilor cu design modern; drojdie naturală și diferite făinuri pentru panificație; stiluri de viață sănătoase cu produse inovative; produse simple, cu etichetă curată; grupuri de elevi și studenți dornici a învăța artele panificației, cofetăriei, gastronomiei; întrebări, sfaturi, conferințe; prietenii, legături și parteneriate noi formate între specialiștii din țară și străinătate – așa a decurs ultima zi a expoziției.  

Arta gastronomiei prin ochii tinerei generații

Se pune un accent foarte mare pe gândurile și tendințele aduse și implementate de tinerele generații de studenți și elevi, astfel, echipele de studenți și elevi au avut ocazia de a realiza un platou festiv din fructe de mare și pește și un desert românesc. Aceste preparate pot fi realizate cu ușurință în orice locație de restaurant în România, având specificul culturii noastre. Tinerii au avut emoții ca totul să iasă perfect, și așa a și ieșit!

Iată rezultatele:

Locul I: echipa formată din Prisecaru Ana Mari, Diana Dumitru, Malina Roșca, Iulia Haș și Dragoș Radu de la Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Alimentație și Turism cu platoul festiv format din somon cu urdă de capră și creveți în mantie de mazăre și hrean, panglică de calamar cu cărbune vegetal, perle din suc de portocale, duet file din șalău de Dunăre și ton roșu și salată asortată cu legume și vinegret cu coajă de lămâie confiată și desert românesc din caramel și inserție de gutui, sferă de ciocolată cu cremă de arpacaș, nuci umplute cu cremă de cacao și nucă și coulis din fructe proaspete.

Locul II: echipa formată din Sandu Vasilica Ionela, Buraciuc Gabriela, Pușcașu Dumitru, Țarcă Liliana de la Liceul Tehnologic Vasile Deac, Vatra Dornei

Locul III: echipa formată din Mocanu Maria Isabela și Pasoi Maria Irene de la Casa Boierului din Deal, MCM Petrol SRL, Dealu Viei.

Felicitări tuturor bucătarilor tineri pentru ingeniozitate, talent și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru Concursurile GastroPan 2023 și mulțumiri tuturor participanților, concurenților și juriului că au dat dovadă de minuțiozitate, respect și dedicare față de arta culinară!

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.