Categorie dedicată tinerei generații – pentru prima dată la GastroPan – 17-19 martie, Brașov!

Peste doar câteva zile, GastroPan își deschide porțile între 17-19 martie, la Brașov, complex Lux Divina, unde se vor prezenta cele mai noi tehnologii, soluții și inovații pentru toți specialiștii din zona panificației, cofetăriei și HoReCa. Zona de panificație, patiserie și gelaterie de la GastroPan face parte dintr-un concept unic de expoziție care combină specializarea verticală cu afinitățile lanțului de aprovizionare în diferitele domenii, inclusiv catering profesional, cafea și ceai, mobilier pentru masă. Prin urmare, nu este surprinzător că GastroPan, detectează cele trei tendințe pentru 2023 legate de aceste domenii: livrare, calitate, management și cel mai important, gusturi inovatoare.

 

Tortul Anului și Pâinea Anului 2023 și categorie dedicată studenților și elevilor

Concursurile GastroPan sunt grupate în 3 secțiuni competiționale – panificație-patiserie, cofetărie și gastronomie, 6 categorii, fiecare având o zi dedicată secțiunii. Se vor decerna mult așteptatele premii ale anului, Pâinea Anului 2023 realizată artizanal, unde brutarii din toată țara au sarcina de a obține pâine cu adaos de semințe cu rol funcțional, o tematică nouă și modernă, conform tendințelor din zilele noastre. Dar și premiul Tortul Anului, care va avea în componență un aluat opărit – choux, iar cofetarii au ocazia de a-și arăta creativitatea prin produsele expuse.

În această ediție a evenimentului, o noutate o reprezintă categoria dedicată studenților și elevilor, care are ca scop aducerea inovației și creativității tinerei generații. Tematica, reutilizarea subproduselor alimentare în produse de panificație sau patiserie, aduce de gândit tinerilor de a utiliza cu mare grijă toate materiile prime și ingredientele folosite în procesele tehnologice, astfel încât, risipa alimentară să fie cât mai mică. Tinerii elevi și studenți au ocazia de a se întrece între ei, de a compara modalitățile și modurile de lucru, de a schimba păreri, dar cel mai important, de a lega prietenii între viitorii specialiști ai industriei alimentare.

Iată pe scurt programul Concursurilor GastroPan 2023:

Vineri I 17 martie I Cofetărie – categoria Tortul Anului 2023 și Creație artistică din pastă de zahăr.

Sâmbătă I 18 martie I Panificație-Patiserie – categoria Pâinea Anului 2023, Produse de patiserie și categoria dedicată studenților și elevilor; în această ediția, categoria dedicată studenților și elevilor are ca scop aducerea inovației și creativității tinerei generații.

Duminică I 19 martie I Gastronomie – categoria dedicată echipelor de elevi și studenți, ocazie prin care tinerii bucătari vor realiza preparate moderne.

Inovație, diversitate, eficiență pentru toate tipurile de afaceri din domeniile vizate

Atât furnizorii de produse și servicii pentru afacerile din sector, cât și producătorii din brutării, cofetării sau gelaterii, alături de operatorii de hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele consideră GastroPan o reală oportunitate de progres pentru afacerile pe care le conduc sau în cadrul cărora activează. Gama largă de produse, soluții și tehnologii expuse cuprinde de la echipamente și tehnologiile cele mai moderne pentru sectorul de panificație-patiserie-morărit, materii prime și accesorii inovatoare pentru domeniul cofetăriei și gelateriei, produse și servicii IT pentru unități HoReCa, soluții de igienizare pentru toate unitățile de alimentație publică și ospitalitate, până la ambalaje și accesorii pentru bucătării și laboratoare profesionale de cofetărie. Prezentarea acestora în standurile expozanților va fi completată de demonstrații practice live susținute de experți de talie mondială, prezentări de tehnologii susținute de specialiști, lansări de produse noi și inovatoare și ateliere.

Tendințele globale – prezentate la GastroPan 2023

Schimbările nu reprezintă ceva nou, această industrie este în continuă schimbare, adaptându-se la nevoile consumatorului. Tendințele sunt adesea un răspuns la provocările afacerilor. Sectoarele panificației, cofetăriei și HoReCa s-au confruntat întotdeauna cu provocări cheie. Găsirea unui specialist înainte de pandemie a fost o provocare, astăzi este un miracol. Aici, tehnologia dă și o mână de ajutor. Automatizarea devine un subiect cât mai actual, făcându-și intrarea și în industria panificației și HoReCa. Datorită acestui lucru, producători și furnizori din întreaga lume cunoscuți la nivel național internațional, dar și expozanți de elită care vor aduce tendințele globale la expoziție –  România, Turcia, Polonia, Serbia, Italia, Republica Moldova, Grecia, Cehia, Franța, Spania, Bulgaria, Ungaria.

Subiecte de actualitate prezentate la GastroPan

Subiectele de actualitate arată cele mai importante tendințe din industrie, combină cererea și oferta și privesc viitorul industriei globale de panificație, cofetărie și HoReCa: care sunt nevoile pieței, ce prețuiește clientul de mâine, ce influență au tehnologia, ecologicul și evoluțiile sociale asupra industriei de panificație, cofetăriei și HoReCa și a poziționării unei companii?

Programe permanente – Concursurile GastroPan

Tehnologie – vizitatorii vor regăsi la standuri cele mai noi soluții și tehnologii dedicate industriei de profil

Demonstrații – se pot urmări numeroase programe demonstrative, ateliere practice, show-uri de coacere și de gătit, degustări și lansări de produse

GastroPan 2023 în cifre:

  • 97 de furnizori din țară și străinătate își expun soluțiile și inovațiile la standuri
  • peste 18.000 este numărul de vizitatori așteptați (antreprenori și specialiști din domeniile țintă)
  • 3 săli expoziționale totalizând 6.200 m2 + 1.000 m2 spații exterioare
  • 94 de concurenți din toate colțurile țării se întrec pentru câștigarea premiilor Concursurilor GastroPan

Prezența ca și vizitator, se poate face prin completarea talonului de acces pe www.gastropan.roaici.

Pentru mai multe informații și detalii, contactați organizatorii pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0733 313 043.