GastroPan 2023 – posibilități noi, parteneriate formate, tineri inovativi

GastroPan 2023 a reprezentat un mare succes pentru producătorii și furnizorii din lumea panificației, patiseriei, cofetăriei și HoReCa pentru că au avut ocazia de a-și prezenta ultimele tendințe și noutăți pentru specialiștii din domeniu care au vrut să afle de cele mai noi inovații pentru implementarea acestora în propria afacere! Concursurile GastroPan au desemnat produsele anului 2023 și au arătat ideile noi, creativitatea și imaginația tinerilor și viitorilor specialiști!

Principalele atracții ale expoziției

Încă o dată în acest an, a fost o prezență mare la standurile de înghețată artizanală, care s-au dovedit a fi vitrine importante pentru publicul țintă internațional și o rampă de lansare strategică pentru începutul noului sezon.

Digitalizarea și robotizarea au fost unele dintre noutățile acestei ediții reprezentând un pas important în prezentul brutăriilor și unităților HoReCa, dar și un factor important pentru viitorul afacerilor – fapt pentru care vizitatorii au putut afla cele mai noi și complexe sisteme de software ce pot fi introduse în propriul business pentru a ușura munca personalului.

Utilaje și echipamente de lucru de diferite capacități care prelucrează materia primă de 3000 kg într-o oră sau feliază produsele finite în orice formă – au fost unele dintre sutele de aparate care au fost expuse.

Ingredientele și ustensilele, printre care și ambalajele biodegradabile, au fost unele dintre temele conversațiilor dintre expozanți și vizitatori deoarece accentul se pune și pe mediul înconjurător, nu doar pe persoană!

Tortul Anului 2023 fără adaos de zahăr și gluten, Pâinea Anului 2023 cu 4 tipuri de semințe

Concursurile GastroPan au desemnat mult râvnitele premii, Tortul Anului 2023 care a fost câștigat de Sima Maria Adina caracterizat printr-un tort clasic ținând cont de sustenabilitate și cerințele consumatorului din zilele noastre, mai exact fără adaos de zahăr și fără gluten. În compoziția tortului, s-au folosit făinuri fără gluten, înlocuitori ai zahărului și materii prime de bază din cofetărie. Aromele combinate au fost cele de ciocolată neagră și albă, zmeură, fistic. Pâinea Anului 2023 a fost câștigată de echipa Harmopan cu produsul pâine semialbă cu cartofi și semințe de chia, floarea-soarelui, in, susan.

Organizatorii țin să mulțumească tuturor expozanților, vizitatorilor, asociațiilor de specialitate, concurenților, sponsorilor, membrilor juriului și partenerilor care au susținut desfășurarea acestui eveniment! Felicitări concurenților pentru ingeniozitate, talent și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiție!
Pentru mai multe informații și imagini, vizitați pagina www.gastropan.ro