14-16 martie 2024 – joi, vineri, sâmbătă – expoziția internațională GastroPan la care se vor întâlni mii de specialiști, antreprenori, oameni de afaceri pentru a discuta cele mai noi tendințe globale din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolatei, morăritului și HoReca. Vizitatorii vor vedea, experimenta și comunica cu producătorii și furnizorii de soluții, tehnologii, utilaje, echipamente, materii prime și ingrediente și multe altele, potrivite pentru afacerea proprie, fie dacă este la început de drum, fie că este pe piață de zeci de ani, acest lucru însemnând că expoziția este potrivită pentru fiecare dintre noi.
SECȚIUNEA GASTRONOMIE
Arta gastronomiei prin ochii tinerei generații Se pune un accent foarte mare pe gândurile și tendințele aduse și implementate de tinerele generații de studenți și elevi, astfel, echipele de studenți și elevi au avut ocazia de a realiza un platou festiv din fructe de mare și pește și un desert românesc. Aceste preparate pot fi realizate cu ușurință în orice locație de restaurant în România, având specificul culturii noastre. Tinerii au avut emoții ca totul să iasă perfect, și așa a și ieșit!
MATERII PRIME ȘI AUXILIARE FOLOSITE: făină albă de grâu (conține gluten), făină neagră de grâu (conține gluten), pastă de cartofi, semințe de dovleac, -de floarea soarelui, -de susan și -de in, sare iodată, drojdie.
Brașov, 17-19 martie 2023 – expoziția internațională GastroPan, care s-a caracterizat prin emoții, speranțe, afaceri, legare de noi parteneriate, discuții diverse, spectacole, demonstrații – data și locul când întreaga industrie de panificație, patiserie, cofetărie, morărit, gelaterie, HoReCa s-a întâlnit într-un mediu prietenos, iar în ceea ce privește vizitatorii, au avut ocazia de a afla cele mai noi noutăți, de a gusta cele mai inovative produse și de a experimenta utilaje și echipamente de lucru moderne.
„Am putea spune că fiecare parte componentă a tortului are un pic de inovație în ea pentru că peste tot am înlocuit făina și îndulcitorii, chiar dacă avem elemente clasice ca joconde, aluat opărit, guimauve, coulis etc. Am căutat să obțin un produs care să poate fi consumat, atât de cei cu intoleranță la gluten, cât și de către cei care sunt atenți să reducă cantitatea de zahăr pe care o consumă zilnic, fără să fac rabat însă la gust.”
Text: Sima Maria Adina, Buttercup Sweet S.R.L.
La categoria Tortul Anului 2023, au participat 10 cofetari din toată țară care au fost provocați să dezvolte un tort inovator în care să se folosească mult cunoscutul choux, tematica fiind semipreparat de bază choux – aluat opărit. Cel mai bun tort a fost creat de Sima Maria Adina care s-a caracterizat printr-un tort clasic ținând cont de sustenabilitate și cerințele consumatorului din zilele noastre, mai exact fără adaos de zahăr și fără gluten. În compoziția tortului, s-au folosit făinuri fără gluten, înlocuitori ai zahărului și materii prime de bază din cofetărie. Aromele combinate au fost cele de ciocolată neagră și albă, zmeură, fistic.
Expoziția internațională GastroPan, ediția a XIV-a, a avut loc între 17-19 martie 2023, la Brașov, în complexul Lux Divina, aducând împreună cererea și oferta, furnizorii și clienții și a permis prezentări complexe ale produselor, tehnologiilor și serviciilor pentru un public specialist interesat. Expoziția de 3 zile poate fi considerată a fi un eveniment științific-profesional condus de furnizorii și producătorii de utilaje, instalații, materii prime și ingrediente, dar și tehnologii și soluții noi și moderne care pot fi ușor implementate în business-urile proprii. Singura expoziție de specialitate pentru industria de panificație, cofetărie și HoReCa organizată în România și una dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, cu peste 20 de ani de experiență în reunirea furnizorilor mondiali cu operatorii și producătorii de pe piață, cu 13 ediții consecutive marcate de prezența specialiștilor în fiecare an, peste o sută de furnizori din țară și străinătate care expun an de an, dar și peste 18.000 de vizitatori anual – dintre care vizitatori selectați (manageri, specialiști și cu putere de decizie – 82%).