Luni, 4 aprilie 2022, s-au desfășurat concursurile secțiunii panificație-patiserie din cadrul Concursurilor GastroPan 2022 și au fost decernate trofeele pentru cea mai bună pâine artizanală și industrială. Pâinea cu semințe prăjite este Pâinea Anului 2022 fabricată industrial în România, iar Pâinea albă ”la cuptor” cu cartofi a fost cea mai bună dintre pâinile realizate în mod artizanal.
A început cea mai mare expoziție dedicată domeniilor de panificație, patiserie, morărit, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea, gastronomie și HoReCa: cea de-a 13-a ediție a expoziției GastroPan. Pe lângă atracțiile permanente, show-urile de coacere și culinare, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cea mai mare atracție în prima zi a evenimentului a fost desfășurarea concursurilor de COFETĂRIE din cadrul Concursurilor GastroPan 2022, momentul zilei fiind decernarea trofeului Tortul Anului 2022. Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul numit Energy Booster creat de Ștefan Alexandru de la Moncris SRL, Dâmbovița.
Expoziția GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie, gelaterie și HoReCa din România, își deschide porțile peste 2 zile, duminică, 3 aprilie și își așteaptă vizitatorii inclusiv până pe 5 aprilie. Expoziția de specialitate, organizată de Boro-Info, redacția revistelor de specialitate Brutarul-Cofetarul și Gastromedia, va avea loc la complexul Lux Divina, Brașov. Numeroși expozanți, furnizori de produse și servicii pentru afacerile din sector se vor întâlni cu vizitatorii specialiști, reprezentanți din brutării, cofetării, gelaterii, hoteluri, restaurante și alte unități HoReCa. Totodată, vom afla cine câștigă mult râvnitele premii: trofeele Pâinea și Tortul Anului 2022.
Expoziția internațională GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie, gelaterie și HoReCa din țară își deschide porțile 3 aprilie - duminică, și își așteaptă vizitatorii până pe 5 aprilie - marți.
Cea mai importantă expoziție internațională pentru sectoarele de panificație, patiserie, cofetărie, gastronomie, gelaterie, cafea și HoReCa din Europa Centrală și de Sud-Est, GastroPan, se va desfășura la Brașov, în perioada 3-5 aprilie 2022. Cea de-a 13-a ediție a expoziției, un eveniment tip B2B, va prezenta numeroase soluții și tehnologii profesionale oferite de cei mai de seamă furnizori din industrie, veniți din toate colțurile lumii. Va fi expusă cea mai diversificată gamă de produse, soluții și tehnologii existente pe piață: de la echipamente și tehnologii cele mai moderne, materii prime și accesorii inovatoare, produse și servicii IT, soluții de igienizare, până la ambalaje și accesorii pentru decorarea torturilor.
Profesionalismul, tehnologia, arta și inovația își dau întâlnire în perioada 3-5 aprilie la complexul Lux Divina din Brașov, cu ocazia celei de-a 13-a ediții a expoziției internaționale GastroPan. Timp de 3 zile vizitatorii sunt așteptați cu o gamă largă de soluții și tehnologii, dar și cu demonstrații live susținute de specialiști premiați la cele mai mari competiții mondiale. Lideri ai asociațiilor de profil din România și din Europa vor garanta valoarea expoziției GastroPan.
Cea mai mare competiție dedicată promovării inovațiilor și a talentelor din industria de panificație, cofetărie și HoReCa se va desfășura în perioada 3-5 aprilie 2022 la Brașov, în cadrul expoziției GastroPan. Concursurile GastroPan aduc împreună cei mai talentați brutari, cofetari și bucătari autohtoni care își vor demonstra măiestria în fața unui juriu format din experți de talie mondială. Concursurile GastroPan sunt grupate în 3 secțiuni competiționale (PANIFICAȚIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE), în cadrul cărora juriul selectează lucrările care vor primi trofeele Pâinea Anului 2022 și Tortul Anului 2022. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2022 se fac până pe 18 martie.